Doorzoek website

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste informatie

Business Architect

Zwolle
6 Maanden
36 uren
4 november 2024
Hybride
Solliciteer

Over deze opdracht

Als Business Architect speel je een essentiële rol in het ontwerpen en implementeren van het informatiesysteemlandschap. Je bevindt je op het kruispunt van business en IT, en zorgt ervoor dat de bedrijfsdoelstellingen, governance, IT-architectuur en veranderprogramma’s optimaal op elkaar afgestemd zijn. Je bent verantwoordelijk voor het definiëren van businessoplossingen en de architectuur van informatietechnologiesystemen in lijn met de bedrijfsstrategie. Je focus ligt vooral op de architectuur binnen het Energy Management domein. Daarnaast werk je nauw samen met verschillende architecten om de digitale transformatie binnen het bedrijf te ondersteunen.

Verantwoordelijkheden:
  • Ontwerpen van de businessarchitectuur: Samen met business owners en andere stakeholders bepaal je de behoeften en ontwerp je de gewenste architectuur voor bedrijfsprocessen, informatie, data, applicaties en technologie. Dit doe je in lijn met de vastgestelde kaders, principes en uitgangspunten.
  • Samenwerken met stakeholders: Je waarborgt dat de architectuur aansluit op zowel de bedrijfsbehoeften als de IT-eisen. Hierbij werk je nauw samen met Enterprise- en Informatiearchitecten om bedrijfsbehoeften te vertalen naar technologische oplossingen.
  • IT-bewustzijn verhogen: Je draagt bij aan het verhogen van IT-bewustzijn binnen de organisatie en zorgt ervoor dat alle stakeholders begrijpen hoe technologie de bedrijfsdoelen ondersteunt.
  • Identificeren van verbeterpunten: Je analyseert proactief de bestaande businessfunctionaliteiten en processen, en doet voorstellen voor optimalisaties binnen de systemen.
  • Portfoliomanagement: Je bent een belangrijke schakel in het proces van epicanalyse, waarbij je de bedrijfsbehoeften aanscherpt en vertaalt naar oplossingen binnen het IT-landschap. Je toetst initiatieven aan de bedrijfsstrategie en de gestelde architectuurprincipes. In samenwerking met portfoliomanagement, de enterprise architect en business owners bepaal je de scope en prioriteit van toekomstige implementaties.
  • Epic owner voor enabler epics: Je treedt op als epic owner voor architectuurepics, waarmee je toekomstige functionele epics mogelijk maakt.
Vereiste vaardigheden:
  • Sterke analytische vaardigheden: Je bent in staat om complexe problemen te analyseren en effectieve oplossingen te ontwikkelen.
  • Ervaring in de energiemarkt (pre): Bij voorkeur ervaring met processen zoals costing/pricing, forecasting, portfoliomanagement, marktberichten en afrekeningen.
  • Ervaring met businessplanning, governance en risicobeheer: Je hebt ervaring met het plannen en beheren van bedrijfsprocessen en kunt risico's identificeren en mitigeren.
  • Kennis van en ervaring met Agile werken: Je kunt de organisatie meenemen in Agile werken door processen op te splitsen, te focussen op waardecreatie, en snel resultaat te boeken, met de lange termijn doelen in het achterhoofd.
  • Teamspeler: Je werkt goed samen met anderen en draagt bij aan een positieve teamdynamiek.
  • Uitstekende communicatievaardigheden: Je kunt effectief communiceren met verschillende stakeholders, zowel mondeling als schriftelijk, in zowel Nederlands als Engels.

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 04 november 2024, voor 00.00 uur een recente cv voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Ik sta voor je klaar.

Wil jij meer weten over deze opdracht?
Kaya kan jou hier alles over vertellen. Wacht dus niet langer! Bel, mail of app Kaya. Zo geregeld.

recruiter image

Kaya de Torbal

360° IT Consultant Midden-Nederland